Έκθεση - Ξετυλίγοντας την μπομπίνα της Φίνος Φιλμ

Έκθεση - Ξετυλίγοντας την μπομπίνα της Φίνος Φιλμ

5-17 Οκτωβρίου 2006
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Σπάνιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Φιλοποίμενα Φίνου ξετυλίχτηκε στην πρωτότυπη έκθεση-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Ακαδημίας, ταξιδεύοντας το κοινό σε μια άλλη εποχή.

Η έκθεση περιλάμβανε αυθεντικές αφίσες των ταινιών της Finos Film, επιστολές, δημοσιεύματα και κριτικές, προσωπικά αντικείμενα του Φιλοποίμενα Φίνου - όπως την κινηματογραφική μηχανή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος - αλλά και σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών της FF. Σε ειδικά κατασκευασμένες προθήκες, τοποθετήθηκαν όλα τα βραβεία και τα μετάλλια του Φιλοποίμην Φίνου για την προσφορά του στην Έβδομη Τέχνη. Στο πλαίσιο της έκθεσης, προβάλλονταν αξέχαστα στιγμιότυπα ταινιών της Φίνος Φιλμ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2006 και παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι: Τηλέμαχος Χυτήρης, Νίκος Καβουκίδης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Άννα Παναγιωτοπούλου, Μάρθα Βούρτση, Θεόδωρος Αδαμόπουλος, Τζένη Ρουσσέα, Ρήγας Αξελός, Σαράντος Καργάκος, Χρήστος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Γκούφας, Γιώργος Ανεμοδουράς και πολλοί άλλοι, που τίμησαν με την παρουσία τους μια έκθεση ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.