Ηλίας Λογοθέτης
Ηλίας Λογοθέτης
  • Όνομα:
    Ηλίας Λογοθέτης
  • Ιδιότητα:
  • Γεννήθηκε:
    15 Απριλίου 1939
  • Ταινίες με FF:
    2

Ο Ηλίας Λογοθέτης, καλλιτέχνης σοβαρός, σεμνός, με χιούμορ και ιδιαίτερη παιδεία, καταθέτει τη ψυχή του στην υποκριτική τέχνη για μισό σχεδόν αιώνα, χωρίς ποτέ να λιποτακτήσει από τις αρχές του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λευκάδα, συμμετείχε από μικρός σε όλες τις πνευματικές εκδηλώσεις του τόπου του, και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα. Αργότερα, σπούδασε με υποτροφία υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης και με την αποφοίτησή του το 1967 ξεκίνησε τη θεατρική του σταδιοδρομία στο θέατρο Τέχνης, για να συνεργαστεί αργότερα με τους καλύτερους ελληνικούς θιάσους σε εξαιρετικά έργα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1970 στο έργο «Βαβυλωνία» και ανέπτυξε μια πλούσια κινηματογραφική σταδιοδρομία σε 50 περίπου ελληνικές ταινίες, δύο εκ των οποίων της Φίνος Φιλμ. Από το 1971 ως το 2009 συμμετείχε και σε πολλές και καλές τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το 2013 πρωταγωνίστησε στη διεθνώς φεστιβαλική ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το Δέντρο και η Κούνια».

Ωστόσο, η μεγάλη του αγάπη είναι το θέατρο, στο οποίο διακρίθηκε σε πολλές παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών, καθώς και σε εξαιρετικά έργα του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της παράστασης «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», αυτοβιογραφία του Γ. Βιζυηνού, που ανέβασε το 2007 σε δική του σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη γυναίκα του, τη σημαντική ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή, και εξακολουθεί να παίζεται για δέκα περίπου χρόνια, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τον πρωτότυπο καλλιτεχνικό τρόπο της παράστασης, η οποία  αναδεικνύει τον χαρακτήρα και τις ευαισθησίες του Βιζυηνού, καθώς και την αξία της γλώσσας του.

Γιος του Ηλία Λογοθέτη και της Μαρίας Ζαχαρή είναι ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης, ισάξιος σε ταλέντο και παιδεία των γονιών του.