Θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, στιχουργός και δημοσιογράφος. Πολυτάλαντος δημιουργός, άφησε παρακαταθήκη τεράστιο έργο, βάζοντας την υπογραφή του σε δημιουργήματα, τα οποία έχουν υπερνικήσει το χρόνο, κρατάνε τη φρεσκάδα τους και συνεχίζουν αδιάκοπα να διασκεδάζουν κάθε γενιά Ελλήνων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Από πολύ νέος άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας στην εφημερίδα «Μαθητής». Γρήγορα άρχισε ν’ ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και κειμένων για επιθεωρήσεις, ξεκινώντας το 1934 με το «Βασιλιά του Χαλβά», που ανέβασε ο θίασος του Πέτρου Κυριακού στο θέατρο «Κοτοπούλη». Την ίδια χρονιά έγραψε και τους πρώτους στίχους του για το τραγούδι «Θα ξανάρθεις» με μουσική του Κώστα Γιαννίδη.
Έχει γράψει κοντά στα 200 θεατρικά έργα, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία, και 60 σενάρια για ταινίες. Συνεργάστηκε με όλους τους επιθεωρησιακούς συγγραφείς της εποχής, αλλά η συνεργασία του με τον Χρήστο Γιανακόπουλο άφησε εποχή. Μία δημιουργικότατη εικοσαετής συνεργασία με μεγάλο σερί επιτυχιών.
Το 1946, ξεκίνησε ύστερα από προτροπή του Φιλοποίμενα Φίνου τη λαμπρή κινηματογραφική του πορεία. Ήταν η ταινία «Παπούτσι από τον Τόπο σου», της οποίας η κόπια δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα. Ακολουθεί η ταινία «Μαρίνα» (1947) και «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» (1948), ταινία, της οποίας η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία τον καθιερώνουν ως σπουδαίο σκηνοθέτη και αχώριστο συνεργάτη του Φίνου.
Ο Σακελλάριος αποτελεί φαινόμενο για τον κινηματογράφο, αφού ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και στιχουργός των τραγουδιών που ακούγονταν στις ταινίες του. Κάποια από τα ήδη δοκιμασμένα και πετυχημένα θεατρικά του έργα τα μετέφερε με ανάλογη επιτυχία στο σινεμά, όπως το «Ούτε Γάτα ούτε Ζημιά» (1954). Πολλά από τα σενάρια του ήταν πρωτοποριακά, τα οποία συνεπικουρούμενα από εξαιρετική σκηνοθεσία συγκρότησαν ταινίες μνημεία για τον ποιοτικό εμπορικό κινηματογράφο και για τη Φίνος Φιλμ, όπως οι δύο «Λατέρνες» – «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» (1955), Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο» (1957) – «Η Θεία από το Σικάγο» (1957), Η Κυρά μας η Μαμή» (1958), «Το Ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο» (1959), «Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961), «Το Δόλωμα» (1964) και άλλες.
Έχει γράψει αμέτρητα τραγούδια τόσο για το θέατρο όσο και τον κινηματογράφο. Πολλά από αυτά σημειώσανε μοναδική επιτυχία και αποτελούν σταθμό του ελληνικού πενταγράμμου («Γαρύφαλλο στο αυτί», «Τράβα μπρος», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Υπομονή», «Το τραμ το τελευταίο», «Πάμε σαν άλλοτε», «Σήκω χόρεψε συρτάκι» και πολλά άλλα)
Ο Σακελλάριος ανέδειξε ηθοποιούς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Τζένη Καρέζη - την οποία πίστεψε όσο κανείς άλλος και της έδωσε το έναυσμα για την κινηματογραφική της καριέρα στη «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» -, και την Αλίκη Βουγιουκλάκη με τη μεγαλειώδη επιτυχία «Το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο». Σε κάποιους άλλους, που ήδη έκαναν θεατρική καριέρα, συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της κινηματογραφικής τους προσωπικότητας, όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης.
Η πορεία του συνεχίστηκε στο χώρο της τηλεόρασης από το πειραματικό της ακόμη στάδιο. Έγραψε και σκηνοθέτησε περισσότερες από 40 τηλεοπτικές κωμωδίες, ενώ παρουσίασε και αρκετές ψυχαγωγικές εκπομπές. Την πρώτη του αγάπη, τη δημοσιογραφία, δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα, αρχικά ως ρεπόρτερ, άλλοτε ως ευθυμογράφος και χρονογράφος. Εξάλλου, εξέδωσε μαζί με τον Γιαννακόπουλο την εφημερίδα «Εικοσιτετράωρο» και τα περιοδικά «Πρωτεύουσα» και «Σαββατοκύριακο.
Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία για όλο το εύρος της δημιουργίας του.