Κατερίνα Γιουλάκη
Κατερίνα Γιουλάκη
  • Όνομα:
    Κατερίνα Γιουλάκη
  • Ιδιότητα:
  • Γεννήθηκε:
    27 Μαρτίου 1938
  • Ταινίες με FF:
    7

Γνωστή και αγαπητή στο ελληνικό κοινό από τους κωμικούς κυρίως ρόλους της, η Κατερίνα Γιουλάκη είναι μια αντι-στάρ σοβαρή ηθοποιός, με κύριο χαρακτηριστικό το πηγαίο ταλέντο της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και το πραγματικό της όνομα είναι Κατερίνα Γιουβαρλάκη. Σπούδασε ηθοποιός στη Δραματική Σχολή του Εθνικού και την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο την έκανε το 1959, με το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου, στο έργο «Η Κυρία του Κυρίου», αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1961 με την ταινία «Δουλέψτε για να Φάτε» του Ντίνου Δημόπουλου και την ίδια χρονιά έπαιξε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Κυρίες της Αυλής» (1961).

Από την αρχή της καριέρας της καθιερώθηκε σαν κωμική ηθοποιός, και πολλοί ρόλοι της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση άφησαν εποχή. Συνολικά, έχει λάβει μέρος σε 42 κινηματογραφικές ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, με πολύ γνωστές τη «Κοκορόμυαλη» και την «Κυρία μας», από τις οποίες αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ένα ευρύτερο κοινό. Έπαιξε επίσης και σε αρκετές βιντεοταινίες.

Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.