Κάκια Αναλυτή
Κάκια Αναλυτή
 • Όνομα:
  Κάκια Αναλυτή
 • Ιδιότητα:
 • Γεννήθηκε:
  23 Μαρτίου 1934
 • Απεβίωσε:
  01 Ιουνίου 2002
 • Ταινίες με FF:
  2

Η Κάκια Αναλυτή ήταν ενζενί του Ελληνικού Κινηματογράφου και του θεάτρου. Εξαιρετικό ταλέντο, κατάφερε να γίνει σταρ της «χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου» με ένα ιδιαίτερο, ραφινάτο και απέριττο στυλ υποκριτικής, το οποίο συνόδευε μία γοητευτική παρουσία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1955 με το θίασο του Διονύση Παγουλάτου στο έργο «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρ. Ξενόπουλου. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη ενώ η συνεργασία της με το θίασο της Κυρίας Κατερίνας αποδείχτηκε τυχερή, γιατί όχι μόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά αξεπέραστων κωμωδιών, αλλά και να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μετέπειτα σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Κώστα Ρηγόπουλο. Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1959 συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε έξι ταινίες, όπως την «Λαός και Κολωνάκι», πλάι στον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο. Συνέχισε την κινηματογραφική της καριέρα παίζοντας και σε κωμωδίες και σε δράματα, ενώ συνολικά πήρε μέρος σε 34 ταινίες.

Το ταλέντο της στην Φίνος Φίλμ αποτυπώθηκε μόνο σε 2 ταινίες οι οποίες είχαν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία: Η πρώτη ήταν το 1964 στην ταινία «Η Βίλλα των Οργίων», όπου ερμήνευσε τον ρόλο της μικροαπατεώνισσας η οποία εκβιάζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ η δεύτερη ήταν η ταινία «Αγάπη μου Ουα Ουα» το 1974, μεταφορά στην οθόνη της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του θιάσου Αναλυτή-Ρηγόπουλου. Η θεατρική παράσταση παιζόταν αδιάκοπα από το 1967 έως το 1972 στο θέατρο «Αναλυτή» που είχε ιδρύσει η ίδια με τον Κώστα Ρηγόπουλο. Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε την τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ενώ μετά αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο θέατρο, ανεβάζοντας σημαντικά έργα, όπως «Λεωφορείο ο Πόθος», «Έρωτας και Πολιτική», «Γυάλινος Κόσμος» κ.α., ενώ τελευταία θεατρική της εμφάνιση ήταν το 1997 με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Σε Φιλώ στη Μούρη».

Έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουνίου 2002, σε ηλικία 68 ετών.