Λάκης Κομνηνός
Λάκης Κομνηνός
  • Όνομα:
    Λάκης Κομνηνός
  • Ιδιότητα:
  • Γεννήθηκε:
    04 Ιουνίου 1944
  • Ταινίες με FF:
    5

Ο Λάκης Κομνηνός, από τους διάσημους Έλληνες ηθοποιούς, συνέθεσε με τις εκφραστικές ερμηνείες του ένα κινηματογραφικό προφίλ με έντονα τα χαρακτηριστικά του γενναίου, μα συνάμα ευαίσθητου και ερωτικού.

Γεννήθηκε στη Λέσβο. Φοίτησε δύο χρόνια στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και αποφοίτησε από τη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα κινηματογράφου και θεάτρου στην Ακαδημία του Ιλινόις. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στην «Αντιγόνη» και στον κινηματογράφο στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Εγωισμός» (1964). Ακολουθεί μία πολύ παραγωγική εποχή για τον ίδιο με αξιοσημείωτες ερμηνείες σε πλειάδα εμπορικών ταινιών. Πολλές από αυτές ήταν ιστορικές και πολεμικές από τις οποίες ξεχωρίζουν, η ταινία της Φίνος Φιλμ «Αγάπη και Αίμα» (1968), «Παύλος Μελάς» (1974), «Συνομωσία στη Μεσόγειο» (1975) και «Το Κόκκινο Τρένο» (1982).

Το 1971 σημείωσε τεράστια επιτυχία, παίζοντας με την Έλενα Ναθαναήλ, στη διακεκριμένη αισθηματική ταινία «Εκείνο το Καλοκαίρι» του Βασίλη Γεωργιάδη. Οι δυο τους πήραν στους ώμους τους με τις ερμηνείες τους μία πλούσια και προχωρημένη παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, που είχε ωστόσο απλό σενάριο. Εμφανίστηκε σε άλλες δύο ταινίες του Δαλιανίδη σε παραγωγή Φίνος Φιλμ: στη δραματική «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966) και στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» (1968). Το 1975 ίδρυσε και δική του εταιρεία παραγωγής. Συνολικά έχει παίξει σε 37 ταινίες, με τελευταία τον «Ανθό της Λίμνης» το 1999.
Την τελευταία δεκαετία έχει αποτραβηχτεί από τον κινηματογράφο κι έχει αφιερωθεί στο κυνήγι, που είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη του μετά την δραματική τέχνη.