Κώστας Πρέκκας
Κώστας Πρέκκας
  • Όνομα:
    Κώστας Πρέκκας
  • Ιδιότητα:
  • Γεννήθηκε:
    26 Αυγούστου 1941
  • Ταινίες με FF:
    5

Ο Κώστας Πρέκκας, παθιασμένος, γοητευτικός και με υποκριτική δεινότητα, έγινε σύντομα ζεν πρεμιέ του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Για δέκα ολόκληρα χρόνια υπήρξε πρωταθλητής του Ολυμπιακού στις καταδύσεις, αλλά το 1964 αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την υποκριτική τέχνη. Σπούδασε στην Σχολή Θεάτρου του Κ. Μιχαηλίδη και αντίθετα με την πλειονότητα των ηθοποιών, που ξεκίνησαν πρώτα από το θέατρο, ο Κώστας Πρέκκας ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 1960 στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία του Ορέστη Λάσκου «Νύχτες στο Μιραμάρε». Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 1967 με την ταινία «Η Μοίρα μιας Γυναίκας», ενώ ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα «Στα Σύνορα της Προδοσίας», για την οποία κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Οι εμφανίσεις του στην Φίνος Φίλμ ξεκίνησαν το 1965 στην ταινία «Οι Εχθροί», ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν το 1970 στην ταινία «Η Ζούγκλα των Πόλεων», πλάι στην Μαίρη Χρονοπούλου, με την οποία ζούσαν τότε και ένα φλογερό ειδύλλιο. Συνολικά γύρισε 21 ταινίες, 5 εκ των οποίων στην Φίνος Φίλμ, με πιο χαρακτηριστική του εμφάνιση στην ταινία «Εσχάτη Προδοσία». Το 1971 πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα θρυλική ταινία της Φίνος Φιλμ, την «Επαναστάτης Ποπολάρος» στην οποία ακολουθούσε τα χνάρια του ανδρικού προτύπου που είχε χαράξει στον κινηματογράφο ο Νίκος Κούρκουλος. Εκτός από δράματα και κοινωνικές ταινίες, ο Κώστας Πρέκκας πήρε μέρος και σε κωμωδίες, όπως στην ταινία «Οι Κυρίες της Αυλής», πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο.
Στο θέατρο ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 1964 με το θίασο του Κώστα Μουσούρη -με τον οποίο συνεργάστηκε τα επτά επόμενα χρόνια - στο έργο «Οι Τρείς Αδελφές» του Τσέχωφ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους, ανάμεσά τους και το Εθνικό, ενώ το 1971 ίδρυσε δικό του θίασο, ανεβάζοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Σήμερα ο Κώστας Πρέκκας, συνεχίζει να προσφέρει στην τέχνη διαμέσω της δημιουργίας νέων θεατρικών χώρων και θεατρικών παραστάσεων υπηρετώντας το λειτούργημα του ηθοποιού.