Αντώνης Παπαδόπουλος
Αντώνης Παπαδόπουλος
 • Όνομα:
  Αντώνης Παπαδόπουλος
 • Ιδιότητα:
 • Γεννήθηκε:
  04 Μαΐου 1932
 • Απεβίωσε:
  09 Οκτωβρίου 1983
 • Ταινίες με FF:
  4

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, χαρισματικός και αυτοδίδακτος κωμικός ηθοποιός, με καλοσυνάτο πρόσωπο και απίθανες γκριμάτσες, γεννήθηκε κυριολεκτικά στο θέατρο, αφού οι γονείς του είχαν τον περιοδεύοντα θίασο (μπουλούκι) «Άρμα Θέσπιδος» και έδιναν παραστάσεις σε διάφορες επαρχίες της Μακεδονίας. Έτσι, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια περιοδείας των γονιών του στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε πάνω στη σκηνή, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε επαγγελματικά σε ηλικία 5 ετών. Από τότε, συνέχισε να παίζει στα έργα που ανέβαζαν οι γονείς του, μέχρι τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αποφασισμένος να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες και για ένα διάστημα έπαιζε σαν κομπάρσος. Σύντομα, όμως, ξεκίνησαν οι πρώτες ατάκες του, που κατέκτησαν το κοινό και άρχισε να παίρνει αξιόλογους δεύτερους ρόλους. Έγινε γνωστός στο ρόλο του Μπόμπου που ενσάρκωσε με μοναδική επιτυχία, αλλά περισσότερο καταξιώθηκε μέσα από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου, σε πολλές από τις οποίες παρίστανε τον βοηθό τού πράκτορα ΘΟΥ-ΒΟΥ.

Αν και έφυγε από τη ζωή στα 51 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο, έπαιξε σε 60 και πλέον ταινίες τη δεκαετία του ’60 και του ’70, με αποτέλεσμα να τον νοιώθουμε και σήμερα δίπλα μας, να μας φτιάχνει τη διάθεση με τις μοναδικές γκριμάτσες του, το αστείρευτο χιούμορ του και τη χαρακτηριστική φωνή του, παριστάνοντας πότε τον αδικημένο και κλαψιάρη, και πότε τον αφελή γκρινιάρη.

Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, με την οποία απέκτησε μια κόρη. Ανιψιός του – παιδί της αδελφής του – που τον μεγάλωσε όμως σαν παιδί του, είναι ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος.